Primafoon wordt KPN winkel

primafoonNa PLANET is PRIMAFOON het volgende vertrouwde merk dat na 25 jaar  uit het straatbeeld gaat verdwijnen. Deze rebranding operatie past in het beleid van KPN om enerzijds het aantal merken te verminderen en anderzijds om het imago van de winkel op te poetsen. Ze willen meer KPN producten naast telefonie gaan aanbieden. Producten van de KPN-telgen Hi en Telfort zullen uit de schappen verdwijnen. kpnKPN wil zodoende meer duidelijkheid aan de consument bieden.

Buiten het verschaffen van duidelijkheid (PRIMAFOON wordt een KPN-Brandstore) verandert er weinig. Het is dus maar de vraag of het stoffige imago van PRIMAFOON achtergelaten wordt na de ombouw operatie. De naam KPN winkel vind ik in ieder geval oubollig en zal weinig bijdragen aan een verbeterd beeld van de winkel.

Wat negatieve associaties oproept bij de Primafoonwinkel is, dat er naast het aanbieden van fysieke (eigen merk) producten, het ook een servicecenter is. Dit is vergelijkbaar met het Postkantoor-Postbank probleem. Alle problemen met telefonie en nu dus ook met internet en televisie moeten ter plekke opgelost worden, terwijl iemand anders alleen maar een hoesje voor de nieuwe mobiel wil. Ik zie de wachttijden en daarmee ook de irritaties al weer toenemen. Als je PRIMAFOON googled, wordt gelijk duidelijk waar de pijnpunten liggen. In de diverse forums en blogs komen ze uitgebreid aan de orde. Zolang voor deze problemen geen oplossing gevonden wordt, zal deze rebranding operatie slechts een oppervlakkige aanpassing zijn.

Tip aan KPN: In het bericht op de site wordt de KPN winkel genoemd, terwijl bij de zoekfunctie ‘zoek een winkel’ worden de winkels ‘KPN Stores’ genoemd. Duidelijkheid bieden aan de consument?!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s